سرینو، دستیار هوشمند مالی

طرح سرمایه‌گذاری روش: ۳۲ درصد سود اعتبار روزانه معاف از مالیات تسویه آنی خرید و فروش خودکار

خرید نقره از بورس و سرمایه‌گذاری در نقره

خرید نقره از بورس

فهرست مطالب

خرید نقره برای سرمایه گذاری را باتوجه به اینکه یکی از فلزات گرانبها و ارزشمند در طول تاریخ بوده است، می‌توان یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری دانست، از سمت دیگر با ورود نقره به بورس ایران و آسان‌سازی سرمایه‌گذاری در نقره شاهد حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فلزات در بورس خواهیم بود. با ما در سرینو مگ همراه باشید تا به بررسی روش‌های سرمایه‌گذاری و خرید نقره بپردازیم.

سرمایه گذاری در نقره

سرمایه‌گذاری روی نقره می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه برای تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری باشد، زیرا این فلز ارزشمند علاوه بر داشتن تقاضای پایدار در صنایع مختلف، همچون الکترونیک، پزشکی و انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌عنوان یک دارایی امن در زمان‌های بحران‌های اقتصادی عمل می‌کند. نقره به دلیل قیمت کمتر نسبت به طلا، فرصت مناسبی را برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال ورود به بازار فلزات گران‌بها هستند، فراهم می‌کند. همچنین، پتانسیل رشد ارزش نقره در بلندمدت، به‌ویژه با افزایش تقاضا در صنایع پیشرفته، این سرمایه‌گذاری را جذاب‌تر می‌کند. به همین دلیل، نقره می‌تواند هم به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش و هم به‌عنوان فرصتی برای کسب سود در نظر گرفته شود.

دریافت کد بورسی برای سرمایه‌گذاری و خرید نقره

ثبت‌‌نام

روش‌‌های خرید نقره

باتوجه به ورود نقره به بورس کالای ایران افراد می‌توانند علاوه بر خرید فیزیکی آن که نیاز به داشتن تجربه و تخصص بالایی در بازار فلزات است، از طریق سرمایه‌گذاری در بورس به معامله این فلز بپردازند و از آن کسب سود کنند. درحال حاضر روش‌‌های خرید و سرمایه‌گذاری روی نقره شامل:

  • خرید فیزیکی نقره
  • گواهی سپرده کالایی شمش نقره
  • صندوق‌های مبتنی بر نقره (به‌زودی)

در مورد خرید فیزیکی نقره نیازی به شرح و بسط نیست و شما می‌توانید به‌راحتی با حضور در فروشگا‌ه‌های مخصوص به معامله این فلز بپردازید و در ادامه ما به بررسی انواع نقره فیزیکی برای خرید و فروش می‌پردازیم:

انواع نقره فیزیکی برای سرمایه‌گذاری

فلز نقره با عیارهای مختلفی در سراسر جهان معامله می‌شود، عیارهایی چون ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۲۵، ۹۵۰، ۹۵۸، ۹۹۰، ۹۹۹ و ۹۹۹.۹ مرسوم‌ترین عیارهای فلز نقره است که از میان آنها عیار ۹۲۵ معروف‌ترین آن است که به این عیار اصطلاحا نقره استرلینگ نیز گفته می‌شود، اما نقره‌ها در عیارهای مختلف به شکل‌های فیزیکی مختلفی برای سرمایه‌گذاری در ایران وجود دارد که شامل

  • شمش نقره
  • سکه نقره
  • نقره آب شده
  • نقره استرلینگ
  • نقره ساچمه‌ای
سرمایه گذاری روی نقره

شمش نقره

شمش نقره با خلوص ۹۹۹.۹ که خالص‌ترین نوع نقره در جهان است معمولا در وزن شمش ۱ کیلوگرمی و بیشتر مورد معامله قرار می‌گیرد. قابل‌ذکر است که عیار بالای نقره در شمش باعث شده است تا این نوع شمش کاربردی در صنعت جواهرسازی به‌دلیل نرمی بیش از حد نداشته باشد.

سکه نقره

سکه نقره معمولی‌ترین و شاید محبوب‌ترین روش برای سرمایه‌گذاری روی نقره محسوب می‌شود و در طول تاریخ سکه نقره در شکل و وزن‌های مختلفی تولید شده است که گاها ارزش آنها براساس شاخص‌های مختلفی چون ارزش هنری یا قدمت تاریخی سنجیده می‌شود.

نقره استرلینگ

استرلینگ نیز یکی دیگر از انواع معمول نقره در بازار است که به همراه نقره ساچمه‌ای در صنعت جواهرسازی و ساخت وسایل استفاده می‌شود، خلوص این نوع نقره برابر با ۹۲۵ یا ۹۲/۵ است که برای بدست آمدن از ترکیب سایر فلزات نیز استفاده می‌کنند.

نقره ساچمه‌ای

همانطور که در بالا اشاره کردیم، نقره ساچمه‌ای یکی از انواع نقره است که در صنعت جواهرسازی کاربرد دارد.

نقره آب شده

با اضافه کردن نقره خالص به آب، فرآیندی به نام آب شدن نقره صورت می‌گیرد که بسته به نوع نقره می‌تواند خلوص نقره آب شده بالاتر یا پایین‌تر رود.

گواهی سپرده کالایی شمش نقره

پس از لیست شدن گواهی سپرده کالایی شمش نقره در بورس کالا شما می‌توانید علاوه بر روش‌های فیزیکی خرید نقره با داشتن کد بورسی و کد بورس کالا به خرید و فروش گواهی شمش نقره بپردازید.

مشخصات گواهی سپرده کالایی شمش نقره باتوجه به اطلاعت درج شده در پایگاه بورس کالای ایران

  • نام نماد: شمش نقره
  • نماد معاملاتی: CD1SIB0001
  • واحد: ۱ گرم از شمش نقره ۱ کیلویی با عیار ۹۹۹.۹
  • سررسید: ندارد
  • ساعت و روزهای معاملاتی: شنبه تا چهارشنبه (پیش‌گشایش: ۱۱:۳۰ تا ۱۲، حراج پیوسته: ۱۲ تا ۱۷) پنج‌شنبه (پیش‌گشایش ۱۱:۳۰ تا ۱۲ و حراج از ۱۲ الی ۱۵)

کدام نقره برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

باتوجه به شرح و بسط انواع روش‌های خرید نقره برای سرمایه‌گذاری حال باید بدین سوال پاسخ دهیم که کدام نقره برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟ خرید نقره و سرمایه‌گذاری روی انواع فیزیکی آن یا سرمایه‌گذاری روی نقره در بورس؟ پیش از اینکه به این سوال پاسخ دهیم باید به بررسی مزایای نقره برای سرمایه‌گذاری نیز اشاره کنیم.

فلز نقره یک فلز بسیار پرکاربر در صنایع است که ارزش آن در مقابل تورم حفظ می‌شود و شما می‌توانید برای مصون نگاه داشتن ارزش سرمایه خود از تورم به خرید نقره نیز فکر کنید، از سمت دیگر دسترسی به نقره بسیار وسیع‌تر از فلز گرانبهایی چون طلاست و هم‌چنین نحوه معاملات نقره نشان داده است که این فلز پایداری قیمت بیشتری نسبت به طلا در مقابل شایعات و هیجانات دارد.

باتوجه به اینکه خرید نقره به‌صورت فیزیکی(باتوجه به انواع و اشکال مختلف آن) نیاز به داشتن تجربه و مهارت است و دارای معایبی چون:

  • امکان تقلب در خلوص هنگام خرید نقره
  • هزینه نگهداری بالا
  • احتمال سرقت
  • عدم وجود نقدشوندگی بالا در قیاس با سپرده کالایی

می‌باشد، پیشنهاد ما به شما سرمایه‌گذاری روی نقره در بورس از طریق خرید سپرده کالایی شمش نقره است زیرا نه‌تنها معایب نقره فیزیکی را ندارد بلکه دارای مزایایی چون:

  • سرمایه‌گذاری آسان از طریق سامانه معاملاتی بورس کالا در کارگزاری‌ها
  • خرید نقره با خلوص ۹۹۹.۹ مطابق با استاندارد جهانی
  • شفافیت در قیمت‌گذاری و حفظ ارزش سرمایه در مقابل تورم
  • عدم وجود نگرانی سرقت
  • هزینه نگهداری بسیار پایین
  • سرمایه‌گذاری با مبلغ کم
  • نقدشوندگی بسیار بالا
  • معاف از مالیات و هزینه‌های اجرت

علاوه بر مزایای بالا نحوه قیمت‌گذاری نقره در بورس کاملا منطبق بر قیمت نقره در بازار جهانی فلزات و عرضه و تقاضا در بازار داخل است که در مجموع حرکت آن کاملا منطبق بر حرکت نقره در بازار جهانی خواهد بود.

کارمزد خرید نقره از بورس

باتوجه به اطلاعات منتشر شده در پایگاه بورس کالای ایران خرید و فروش نقره از طریق بورس کاملا شامل کارمزدهای زیر است:

  • کارمزد خرید: ۰/۰۰۲۴ درصد (حداکثر ۴۵۰ میلیون ریال)
  • کامزد فروش: ۰/۰۰۲۴ درصد (حداکثر ۴۵۰ میلیون ریال)
  • مجموع: ۰/۰۰۴۸ درصد (حداکثر ۹۰۰ میلیون ریال)

سوالات متداول

چرا باید روی نقره سرمایه‌گذاری کنم؟

نقره یک دارایی ارزشمند است که علاوه بر استفاده در صنایع مختلف مانند الکترونیک و انرژی‌های تجدیدپذیر، در زمان‌های بحران اقتصادی به‌عنوان یک ابزار امن برای حفظ ارزش سرمایه عمل می‌کند. همچنین نقره نسبت به طلا قیمت کمتری دارد و ورود به بازار آن برای سرمایه‌گذاران کوچک‌تر آسان‌تر است.

چه روش‌هایی برای سرمایه‌گذاری روی نقره وجود دارد؟

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری روی نقره وجود دارد:
خرید نقره فیزیکی (مانند سکه یا شمش)
گواهی سپرده نقره در بورس کالا
سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های معدنی نقره

چه تفاوتی بین سرمایه‌گذاری روی نقره و طلا وجود دارد؟

نقره نسبت به طلا ارزان‌تر است و ورود به بازار آن نیاز به سرمایه کمتری دارد.
نقره کاربرد صنعتی بیشتری دارد، بنابراین قیمت آن به عوامل اقتصادی و صنعتی وابسته‌تر است.
طلا در مقایسه با نقره نوسانات کمتری دارد و بیشتر به‌عنوان یک دارایی ذخیره ارزش شناخته می‌شود.

چگونه می‌توانم نقره را در بورس کالا خریداری کنم؟

برای خرید نقره در بورس:
ابتدا در یکی از کارگزاری‌های معتبر ثبت‌نام و نسبت به دریافت کد بورسی و کد بورس کالا اقدام فرمایید.
گواهی سپرده شمش نقره را در سامانه بورس کالا جستجو و خریداری کنید.
به جزئیات مربوط به مقدار شمش و کارمزدهای مربوطه توجه داشته باشید.

0
Based on 0 ratings
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback)‌های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
پیمایش به بالا